Vertrouwenspersoon

Heb jij het gevoel datje wordt buitengesloten in je team of voel je je er niet fijn? Heb je het gevoel dat je gepest wordt? Heb je problemen met een teamleider of teamlid die je zelf niet direct aan durft te pakken? Is er nog een ander probleem waardoor jij niet lekker in je vel zit en je meer met tegenzin naar de training gaat dan met plezier, of is er een andere reden?

Dit zijn een paar dingen waar je als lid van onze vereniging hopelijk niet mee te maken gaat krijgen. Gebeurt dit wel, dan weet je misschien niet zo goed wat je ermee aan moet en hoe je dit moet oplossen. Hierdoor kan het zijn dat je met minder plezier gaat dansen, gymmen en turnen. Daarom zijn er vanaf nu 2 vertrouwenspersonen bij Samen Sterk. Iemand waar je mee kan praten en jou helpt met advies en oplossingen.

Wat houdt een vertrouwenspersoon in?

Een vertrouwenspersoon is een steun en luisterend oor voor kinderen die even iets kwijt willen. Een vertrouwenspersoon steunt je, geeft advies en zorgt voor een oplossing van jouw probleem. Je bepaalt zelf het tempo waarin alles gebeurt en hoe we te werk gaan. Er wordt dan ook niks ondernomen als jij dat niet wilt. Ook zal de vertrouwenspersoon bepaalde onderwerpen (zonder namen) bespreken met het bestuur of andere instanties om ongewenst gedrag de volgende keer te voorkomen. De verhalen die jij met de vertrouwenspersoon bespreekt blijven tussen jullie twee. Een vertrouwenspersoon is onafhankelijk en heeft dan ook geen vaste positie in het bestuur van de vereniging.

De twee vertrouwenspersonen van Samen Sterk waarbij je terecht kunt:

  • Anne Vermeeren en
  • Cynthia Rombouts.

Hieronder vertellen ze allebei kort iets over zichzelf.

Mijn naam is Anne Vermeeren. Ik ben lange tijd actief geweest binnen Samen Sterk. Toen ik 8 jaar oud was ben ik begonnen met turnen en later heb ik nog een aantal jaar training gegeven aan de Springselectie A.

In 2017 ben ik afgestudeerd aan Avans Hogeschool en heb ik mijn diploma Maatschappelijk werk& dienstverlening behaald.

De functie van vertrouwenspersoon sluit goed aan bij mijn opleiding en daarnaast vind ik het fijn dat ik op deze manier nog betrokken kan zijn bij de vereniging.

Je kan contact met mij opnemen via vertrouwenspersoonsamensterk@gmail.com.

Ik ben Cynthia Rombouts. Ik woon al geruime tijd in Rijsbergen. Ik ben betrokken bij Samen Sterk, omdat mijn dochter bij verschillende groepen heeft gezeten.

Hierdoor heb ik veel meegekregen en ben ik ook wel bekend bij Samen Sterk. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij Samen Sterk en om hulp te bieden.

Het beschikbaar zijn als vertrouwenspersoon vind ik een prima onderwerp om de vereniging hulp bij te bieden. In mijn dagelijkse werk doe ik dit ook. Ik heb hiervoor een cursus vertrouwenspersoon gedaan en weet dus hoe ik hiermee om moet gaan. Ik vind het belangrijk dat jij je verhaal kan vertellen en dit niet verder gaat dan ons twee. Sta jij hier hetzelfde in? Stuur dan een mailtje naar vertrouwenspersoonsamensterk@gmail.com.