Onze Gymgroepen

Onze groepen zijn grofweg te verdelen in 3 groepen, te weten Dansgroep, Turngroep en Gymgroep.Deze zijnzo ingericht dat instroom en doorstroom zowel binnen de groepen als tussen de groepen op iedere leeftijd mogelijk is.  

Onze Gymgroepen zijn:

  • Peutergym vanaf 2 jaar
  • Kidsgym vanaf 4 jaar
  • Deploying vanaf 6 jaar
  • Freerunning vanaf 7 jaar

Peutergym

De allerkleinsten die nog niet op de basisschool zitten kunnen bij Samen Sterk starten bij de Peutergymgroep (1 uur per week). Hier wordt op een leuke manier sport, spel en beweging gestimuleerd.

Kidsgym

Eenmaal op de basisschool kunnen de peuters doorstromen naar de Kids Gymgroep (1 uur per week), naar de Opstapselectie (2 uur per week) of naar de Jazzdancegroep (vanaf 3,5 jaar, 1 uur per week).

Bij de Kidsgym staat sport en spel centraal en is voor kinderen vanaf geboortejaar 2014. De lessen geven een verdere verdieping van de Peutergym. Vanuit deze groep bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar Deploying of Freerunning

Deploying

Bij Deploying maken de kinderen kennis met allerlei bekende en minder bekende binnen- en buitensporten, maar er is ook ruimte voor actieve spelvormen. Er wordt 1,5 uur per week getraind. Met de groep beoefen je elke periode een andere sport, zowel in de sporthal als daarbuiten. Tennis, hockey, judo, waterpolo en andere  leuke, bekende en minder bekende sporten proberen we te beoefenen. We gaan regelmatig op bezoek bij verenigingen voor gastlessen. Weet je nog niet welke sport bij jou past, dan is Deploying de ideale manier om je favoriete sport te ontdekken!

Freerunning <nieuw>

Freerunning is een relatief nieuwe sport voor stoere jongens en meisjes. Souplesse in combinatie met een goede techniek zorgen ervoor dat je op een stijlvolle manier van punt A naar punt B gaat.  Salto’s en andere sprongen worden getraind. Ook komt er kracht bij kijken;  hier wordt op een verantwoorde manier krachttraining gegeven. Wil jij jezelf ontdekken en je grenzen verleggen? Kom dan nu een proefles volgen of meld je aan. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen hieraan deelnemen.