Dans – Jazz

Jazzdance is een veel omvattend begrip. Je leert in deze danslessen de basisprincipes van jazzdance vooral d.m.v. oefeningen en oefendansjes. Jazzdance verschilt met streetdance doordat dit minder stoer is, wat rustiger en er worden vooral veel oefeningen gedanst en meer op techniek gelet! De basispasjes passen we uiteindelijk toe in “echte” dansjes die je in de les geleerd krijgt. Dansplezier, danstechniek, kracht, samenwerken, houding, inlevingsvermogen en voor de kleintjes dansspelletjes zijn belangrijk bij onze jazz-lessen! Ook wordt in deze lessen gewerkt aan creativiteit, afwerking, uitstraling en presentatie!

Jazzdance wordt getraind per leeftijdsgroep en is voor alle leeftijden vanaf 3 jaar. De kleinsten starten op zaterdagochtend in de Koutershof in de groep Jazzdance 1, gevolgd door groepen Jazzdance 2 (6-7 jaar), Jazzdance 3 (8-10 jaar) en jazzdance 4 (vanaf 11 jaar).

Bij Jazzdance worden leuke danstrainingen gedaan op moderne muziek en wordt er minimaal 2x per jaar een dansshow gegeven (Demodag, Dansdag en lokale evenementen).